YouTube Üzerinden Canlı Yayın Nasıl Yapılır ?

Web dünyasında sürekli gelişen teknoloji ve insanların yeni alışkanlıkları üzerine artan talepler çoğalmaya başladı. YouTube gibi dünyaca ünlü dev bir video platformu üzerinden her gün yayına alınan yüz binlerce yeni videolar çığır açarken, aynı zaman da canlı olarak yayın yapma özelliğinin de aktif edilmesi kullanıcı kitlesini daha da kılıcı bir yana itti.

Facebook gibi dünya devi bir sosyal ağın Skype ile anlaşmaya vararak canlı yayın ve canlı görüşme gibi etkinliklerin yapılması, Google’u hareket geçirmiş ve beraberinde YouTube`u satın alma isteği ile oluşan yeni özelliklerin doğması oluşturulmuştur.

Google tarafından satın alındıktan hemen sonra geliştirilmeye başlanan sistem, günümüzde canlı yayın gibi birçok farklı işleyişi kullanıcılara sunuyor. Hatta daha büyük kitlesel hareketlenmelerde dev TV kanalları dahi canlı yayın üzerinden kullanıcılara ulaşıyor.

YouTube Üzerinden Canlı Yayın Şartları Esnekleştirildi

Aslında YouTube üzerinden canlı yayın yapabilme özelliği uzun süreler önce dahi bulunuyordu. Fakat katı kurallarla dolu şartların bulunduğu canlı yayın yapma özelliği kullanıcıları itici bir duruma sürüklüyordu. Fakat yapılan yeni düzenleme ve iyileştirme çabaları YouTube üzerinden canlı yayın yapmayı daha esnek bir hale getirdi.

Gelişen sistem ve kullanıcıların talep ettiği yeni istekler ile birlikte artık daha kolay ve esnek kullanılabilirlik ortaya çıktı. YouTube üzerinden canlı yayın nasıl yapılır gibi bir arayış içerisindeyseniz, hemen altta yer alan bilgilere göz atabilirsiniz.

YouTube Üzerinden Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

YouTube üzerinden canlı yayın yapabilmek için öncelikli olarak gerekli olan tüm ekipmanları temin etmiş ve hazırda tutmuş olmanız gerekiyor. Bu kapsamda gerekli olan mikrofon, kamera ve kulaklık gibi malzemelere ek olarak upload değerlerinizin iyi olduğu bir internet bağlantısına sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

Bununla birlikte OBS – Open Broadcaster Software yazımının kurulumunu bilgisayarınıza yaparak basit ayarlarla hazır halde tutmanız gerekmektedir. OBS yazılımının kullanımı ve gerekli olan malzemelerin kullanımı için gerekli olan tüm kullanım, ayar ve diğer önemli bilgilere ait detaylara yine YouTube üzerinden izleyerek öğrenebilirsiniz.